Word Opdrachtgever

Word Opdrachtgever in het SDG Traineeship

Wil je jouw organisatie een boost geven bij de implementatie van de Sustainable Development Goals?

Het SDG Traineeship biedt jongeren en organisaties de kans zich -verder- te ontwikkelen op het gebied van duurzame bedrijfsvoering en ondernemerschap. Zo helpen we de integratie van de SDG’s in het bedrijfsleven en de publieke sector versnellen en maken we direct de nodige impact!

Middels het SDG Traineeship krijgen organisaties de mogelijkheid om een groep studenten en jonge professionals gedurende 15 weken 1 dag per week voor zich te laten werken aan een SDG-gerelateerd project. Dit project moet direct ten goede komen aan de opdrachtgevende organisatie. De organisatie bedenkt en formuleert dan ook zelf de projectomschrijving en de gewenste deliverables.

We bieden de SDG Trainees tijdens het project wekelijkse ondersteuning en regelmatig trainingen en lezingen, zodat deze in staat zijn het project succesvol uit te voeren.

Wat houdt het SDG Traineeship in?

Het SDG Traineeship is een 15 weken durend parttime traject waarbij een team van gemotiveerde trainees (HBO/WO; 18-27 jaar) één dag per week werkt aan een concreet SDG-project van één opdrachtgever.

Voordelen voor de opdrachtgever

 • Een kans om de implementatie van de SDG’s binnen je organisatie te versnellen en voorop te lopen in de transformatie naar een duurzame publieke- en bedrijfssector.
 • Je organisatie bedenkt zelf het project en de doelen.
 • Weinig tijd kwijt aan supervisie, onze duurzaamheidsconsultants begeleiden de trainees intensief!
 • Een multidisciplinair team met jong talent denkt mee over hoe jouw organisatie een maatschappelijke en duurzame bijdrage kan integreren in een beleidsstrategie of businessmodel.
 • Deelname aan de SDG Talks: Inspirerende sessies van praktijkexperts over SDG’s en future-proof opereren.
 • Inspiratie; medewerkers worden uitgedaagd anders te gaan denken.
 • Zichtbaarheid; positieve exposure naar potentiële werknemers en andere organisaties. Wij zorgen voor zichtbaarheid op onze social media kanalen en op het eindevenement.

Wat vragen wij van de opdrachtgever

 • Wanneer: op 4 september 2023 start de zesde editie! Opdrachtgevers kunnen zich tot 30 juni hieronder aanmelden. De deadline voor het indienen van de projectomschrijving is 15 juli (2 weken later). Wij helpen hier graag bij!
 • Opdracht: We vragen aan de opdrachtgevers een concrete SDG-gerelateerde opdracht te formuleren aan de hand van ons format.
 • Weinig tijd kwijt aan supervisie, onze duurzaamheidsconsultants begeleiden de trainees intensief!
 • Tijd: Het gaat om een 15 weken durend parttime traject waarbij een team van gemotiveerde jongeren 1 dag per week (8 uur) werkt aan de opdracht.
 • Begeleiding: Opdrachtgevers wordt gevraagd de trainees intern te begeleiden (gemiddeld 1 uur per week). Onze duurzaamheidsadviseurs zullen de teams trainen en het proces begeleiden.
 • Taal: Het SDG Traineeship is voor Nederlands- en Engelssprekende jongeren. Als opdrachtgever is dus mogelijk om Engelstalig te communiceren en/of een Engelstalig eindproduct te ontvangen. Dit kan je aangeven bij je aanmelding. Afhankelijk van de voertaal van het project, matchen we Nederlands- of Engelstalige trainees met de opdrachtgever.
 • Kosten: Deelnamekosten zijn vanaf €750,- per opdracht. Lees meer over de kosten en andere voorwaarden voor de opdrachtgevers onder 'Meer Informatie'.

Clients

Opdrachtgever Aanmeldformulier

Tijdlijn Werving Editie 6

30 juni 2023

Deadline Aanmelden

15 juli 2023

Deadline Indiening Projectomschrijving

07 augustus 2023

Uitslag Selectie

15 augustus 2023

Contact met Begeleider

04 september 2023

Start SDG Traineeship

Meld je nu aan voor het SDG Traineeship!

Word SDG Trainee

Word Opdrachtgever