Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Publieke Organisatie

Projects

Dijklander Ziekenhuis

Editie 2

Het Dijklander Ziekenhuis bestaat uit de ziekenhuizen in Hoorn en Purmerend en is de grootste werkgever in de omgeving. In toenemende mate zijn ze bewust van hun impact. Ze hebben de Green Deal Zorg ondertekend en doen mee aan de milieuthemometer zorg. De scope van deze twee is beperkt en daarom willen ze hun duurzaamheidsbeleid eiken op de Sustainable Development Goals. De opdracht voor de trainees was dan ook: Het maken van een format voor een ziekenhuis waarin de SDGs worden vertaald naar de ziekenhuis context. Daarmee wilt Dijklander het eerste SDG ziekenhuis worden!

De trainees hebben een uitgebreid Plan van Aanpak geschreven. De opdrachtgever gaat verder aan de slag met uitvoering van project. Daarnaast krijgen relevante werknemers binnen het ziekenhuis een handleiding waarmee ze aan de slag kunnen.

Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Editie 1

Het nieuw HBO Rijkstraineeship moet gaan bijdragen aan het oplossen van grote maatschappelijk vraagstukken. De SDG Trainees hebben dit nieuwe project ondersteund door een wervings-/communicatieplan te ontwikkelen om de doelgroep te bereiken. Het rapport van de trainees is verwerkt in de communicatiestrategie van het Ministerie van Economsiche Zaken en Klimaat.