Interview Shirley

2021-12-28

  1. Waarom heeft WissemaGroup ervoor gekozen om mee te doen aan het SDG Traineeship? 

WissemaGroup doet mee aan dit programma omdat het trainees wil meenemen in de bewustwording van de SDGs. Wij werken als WissemaGroup ook heel veel samen met ondernemingsraden en wij vinden dat het ook tijd is dat zij meer bewust worden en aan de slag gaan me SDGs.

2. Hoe zou je tot nu toe jouw ervaring met het SDG Traineeship omschrijven? 

Wij als WissemaGroup doen nu voor de tweede keer mee en ervaren dat wij er zelf onwijs veel energie van krijgen. De combinatie jong en oud is goud! Het is heel bijzonder om te zien hoeveel je leert van de trainees. Wij ervaren het als top en wij hopen dat alle organisaties in Nederland hieraan mee gaan doen, want het is niet alleen een toegevoegde waarde voor de trainees maar ook voor je eigen organisatie. Dus doen!

3. Hoe hoopt je dat WissemaGroup bij kan dragen aan het behalen van de SDG’s? 

WissemaGroup hoopt dat de ondernemingsraden zich bewust worden van de SDGs en dat meenemen in hun organisatie en werk.

4. Wat vind je  tot nu toe het leukst aan het SDG Traineeship? 

Wat ik het allerleukst vind is kennis te kunnen overdragen en ook mee te krijgen voor mijzelf. De trainees denken toch weer heel anders en het is leuk dat mee te nemen in mijn werk. De eerst keer hebben wij een diversiteitstraining ontwikkeld voor ondernemingsraden en dit jaar hebben wij een stichting opgericht om ongelijkheid te verminderen. Als je kijkt naar FC Matties zie je alles wat we hebben gedaan en nog steeds doen. 

5. Wat is volgens jou het belang van de SDGs? 

Het belang van de SDGs is dat je bewustwording creëert bij trainees maar ook bij organisaties. Ik heb nu bij twee edities meegedaan om aan het thema ‘reduce inequality’, goal 10, te werken. Ik heb het gekoppeld aan trainingen diversiteit en inclusie die ik doe bij WissemaGroup, en ik merk dat het zo veel toegevoegde waarde heeft om een andere blik, die van de jongeren, eigenlijk over te nemen en dat geeft mij heel veel voldoening.