Headerhttps://www.sdghouse.org/wp-admin/edit.php?post_type=review

2021-12-28

1. Waarom heb je ervoor gekozen als begeleider aan de slag te gaan bij het SDG Traineeship?

Ik ben begeleider geworden bij het SDG Traineeship omdat het mij fantastisch leek een nieuwe generatie trainees op te leiden en te trainen op zowel kennis van de SDGs als consultancy en projectwerk skills. En via hen organisaties ook te helpen met hun SDG vraagstuk.

2. Hoe zou je het  ideale team trainees en de ideale trainee omschrijven?

Ik zou het ideale team omschrijven als een team dat weet samen te werken, naar elkaar te luisteren, en naar de opdrachtgever te luisteren. Maar aan de andere kant ook elkaar en de opdrachtgever feedback durven te geven, en eerlijk te zijn in welk advies en welke oplossing in hun mening het beste werkt.

De ideale trainee moet het leuk vinden om zich vast te bijten in SDG vraaggstukken, en in de theorie en kennis die hij/zij nodig heeft voor de opdrachtgever, maar moet het ook leuk vinden om een praktisch vertaalslag te maken: hoe kan de opdrachtgever straks aan de slag met mijn advies?

3. Wat vind je het leukst aan de projecten waar je nu aan werkt?

Wat ik het leukste vind aan eigenlijk alle projecten die ik tot nu toe heb mogen begeleiden is dat de studenten zich vastbijten in zo’n vraagstuk. Eerst moeten ze even de weg vinden met de opdrachtgever van ‘wat gaan wij nou doen?’, soms ook even in paniek raken, maar toch uiteindelijk met een advies komen dat elkaar inspireert, de opdrachtgever inspireert een ook mij inspireert!

4. Wat vind je het uitdagendst aan het SDG Traineeship?

Het uitdagendst aan het SDG Taineeship is denk ik dat de vraagstukken soms best complex kunnen zijn. En je als traineeship team heel goed moet bedenken dat je dit probleem vanuit heel veel verschillende kanten kan aanvliegen: Welke keuzes gaan wij maken en wat is de meest logische oplossing voor dit vraagstuk? Dat kan soms een heel abstract vraagstuk zijn en soms heel praktisch en om die combinatie te vinden om zo tot een concrete oplossing te komen kan soms heel uitdagend zijn.

5. Wat is het leukst aan begeleider zijn in het SDG Traineeship?

Het allerleukst vind ik als SDG begleider natuurlijk de trainees. Het is ook hartstikke fijn om met de opdrachtgever samen te werken zoals ik ook vaker doe in mijn consultancy werk.  Maar het is zo tof om de trainees aan de slag te zien en te groeien in een relatief kort traject.

6. Wat is volgens jou het belang van de SDGs?

Het belang van de SDGs is eigenlijk heel complex. Ik zeg altijd, het is een duurzaamheidskompas voor zowel de overheid, bedrijven en jijzelf als individu: Waar staan wij? Wat doen we goed en wat kan er beter?

Apply for the SDG Traineeship!

Apply as a Trainee

Apply as a Client