Interview Ilyes

2021-12-28

1. Waarom heeft Dijklander Ziekenhuis ervoor gekozen om mee te doen aan het SDG Traineeship?

Ik doe mee aan het SDG Traineeship omdat wij als Dijklander Ziekenhuis uitstekende zorg willen geven aan onze patiënten nu, maar ook zorg willen dragen aan onze patiënten in de toekomst. Daarom vinden wij het belangrijk dat naast dat we focussen op het minderen van negatieve impact nu door CO2 te verminderen en ons afval zoveel mogelijk proberen te beperken, ook te kijken hoe we zoveel mogelijk positieve bijdragen kunnen geven aan onze patiënten in de toekomst. Daar gebruiken wij de SDGs voor.

2. Hoe ervaar je het SDG Traineeship tot nu toe?

Tot nu toe ervaren wij het traineeship als heel positief. Wij hebben een hele leuke club trainees die op een heel innovatieve manier naar het ziekenhuis kijken en ook helpen met het verduurzamen van ons beleid.

3. Hoe hoop je dat Dijklander Ziekenhuis bij kan dragen aan het behalen van de SDGs?

Wij hopen bij te kunnen dragen aan het behalen van de SDGs door het eerste SDG ziekenhuis te worden. Dit houdt in dat wij de SDGs willen vertalen naar ons duurzaamheidsbeleid en uiteindelijk ook naar ons instellingsbeleid.

4. Wat vind je tot nu toe het leukst aan het SDG Traineeship?

Wat ik bijzonder vindt aan het kunnen zijn van een opdrachtgever in het SDG traineeship is dat wij daarmee een aantal trainees in huis hebben met verschillende achtergronden, en wij zo vanuit allerlei perspectieven naar het ziekenhuis kunnen kijken.

5. Wat is volgens jou het belang van de SDGs?

De reden dat ik de SDGs zo belangrijk vind is omdat zij een gezamenlijk denkkader bieden. Zo kunnen wij als ziekenhuis in onze regio ervoor zorgen dat hetgeen wat wij doen optelt bij wat een ander doet. Ook biedt het een gemeenschappelijke taal waardoor het makkelijker is te communiceren waar wij mee bezig zijn.