Interview Eva

2021-12-28

  1. Waarom doe je mee aan het SDG Traineeship? 

Ik doe mee aan het SDG Traineeship omdat ik graag wil leren mijn theoretische kennis om te zetten in de praktijk, en hoe je de SDGs op beleidsniveau kan implementeren en de wereld een stukje minder slecht te maken. 

  1. Wat vind je tot nu toe het leukst aan het SDG Traineeship? / Wat vind je het leukste onderdeel van het SDG Traineeship? 

Wat ik het leukst vind aan het SDG Traineeship is dat je leert samen te werken met een opdrachtgever en daarmee je professionele skills verbeterd. Daarnaast vind ik het leuk dat je in een netwerk terecht komt waarin je samen bent met mensen die hetzelfde interessegebied hebben en daarbij dat je leert over nieuwe methodieken om opdrachten sneller uit te voeren. 

  1. Wat vind je tot nu toe het uitdagendst aan het SDG Traineeship? 

Wat ik tot nu toe het uitdagendst vind aan het traineeship is het werk voor de opdrachtgever op inhoudelijk niveau. Zij zijn namelijk bezig met investering, financiële en beslismodellen waarin je heel veel Excel-skills moet hebben en veel uit moet rekenen. 

  1. Wat is de meest waardevolle les die het SDG Traineeship jou heeft bijgebracht? 

Het meest waardevolle wat het SDG Traineeship mij tot nu toe heeft bijgebracht is het inzicht hoe belangrijk het is dat zowel de theoretische als de praktische wereld nou met elkaar samenwerken, om ervoor te zorgen dat op beleidsniveau de SDG’s worden geïmplementeerd en er ook echt iets gaat veranderen. 

  1. Wat is volgens jou het belang van de SDG’s? 

Het belang van de SDGs is dat het een stip op de horizon is en houvast en structuur biedt aan bedrijven, zowel kleine NGO’s als de grote multinationals. En dat de duurzame levensaspecten, zowel klimaat als maatschappelijk en economisch, ook echt geïmplementeerd worden en daadwerkelijk de wereld een stukje minder slecht te maken.