Traineeship FAQ

Frequently Asked Questions

+

AAN WAT VOOR OPDRACHT GA IK WERKEN TIJDENS HET SDG TRAINEESHIP?

Je gaat werken aan een uitdagende opdracht in een multidisciplinair team bij een organisatie/bedrijf/overheidsinstantie die reeds werkt aan de SDG’s, of de SDG’s wilt gaan implementeren. Aan de hand van jouw aanmelding proberen wij een match te maken met één project van een opdrachtgever.

+

Hoeveel tijd ben ik er per week mee kwijt?

Met je team werk je op één vaste projectdag 8 uur per week aan het SDG Traineeship. Daarnaast is er regelmatig op dinsdagavond een online SDG Talk (1,5-2 uur)

+

WAT ALS IK ONVERHOOPT EEN KEER EEN DAG MOET MISSEN?

We verwachten dat je aanwezig bent op de afgesproken projectdag (incl. begeleidings- en trainingsmomenten). In het geval dat je door een geldige reden niet aanwezig kan zijn, kan je dat in overleg met je begeleider en team oplossen.

+

IS HET SDG TRAINEESHIP OOK BESCHIKBAAR VOOR NIET NEDERLANDS-TALIGEN?

Ja, het traineeship is beschikbaar voor Nederlands- en Engelstalige trainees en opdrachtgevers.

+

KRIJG IK EEN VERGOEDING VOOR DEELNAME AAN HET SDG TRAINEESHIP?

Nee. Je doet vrijwillig mee aan het SDG Traineeship. Wel kun je van je opdrachtgever een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen voor je gemaakte reiskosten.

+

IK WIL ME AANMELDEN VOOR HET SDG TRAINEESHIP, MAAR IK WEET NOG NIET OP WELKE DAGEN IK BESCHIKBAAR BEN. IS DAT EEN PROBLEEM?

Dat is geen probleem, je kunt bij je aanmelding aangeven dat je het nog niet weet. Zodra je weet wanneer je beschikbaar bent, stuur dan een mail naar traineeship@sdghouse.org.

+

WORDT IEDEREEN DIE ZICH AANMELDT OOK AANGENOMEN?

Nee, helaas. Per opdracht(gever) kijken we welke aanmeldingen het beste passen bij het project. Het kan dus zo zijn dat je aanmelding niet overeenkomt met de projecten van die editie.

+

IK HEB ME AL AANGEMELD VOOR HET SDG TRAINEESHIP, MAAR IK WIL MIJN BESCHIKBAARHEID WIJZIGEN. HOE DOE IK DAT?

Stuur een mailtje naar traineeship@sdghouse.org.

+

WANNEER HOOR IK OF IK MEE KAN DOEN AAN HET SDG TRAINEESHIP?

Voor editie 3 hoor je uiterlijk op 7 februari 2022 of je mee kan doen en bij welk project je bent geplaatst.

+

IK BEN AANGENOMEN. KAN IK AL MEER INFORMATIE KRIJGEN OVER HET PROJECT DAT IK GA DOEN?

Nadat je bent aangenomen en je de bevestiging hebt voltooid, krijg je meer informatie over de opdracht van je begeleider.

+

COVID-19 EN MAATREGELEN

Het SDG Traineeship zal hopelijk grotendeels offline plaatsvinden. Trainingen en SDG Talks zijn altijd online, maar wij proberen zoveel mogelijk/regelmatig projectwerk fysiek te laten plaatsvinden – mits de richtlijnen van het RIVM gewaarborgd kunnen worden. De meeste opdrachtgevers bieden deze ruimte, anders wellicht het KIT of andere SDG Huizen. Natuurlijk geldt dat als jij je ergens niet prettig bij voelt, online altijd een optie blijft. Voor vragen over ons coronabeleid, neem gerust contact met ons op.

Meld je nu aan voor het SDG Traineeship!

Word SDG Trainee

Word Opdrachtgever