SDG Talk 8 Team Natuurverdubbelaars

2021-11-22

Edition 1


Deze week stond de SDG Talk in het thema van Diversiteit & Inclusiviteit met Emma Lok (WOMEN Inc) en Didi de Bruin (Ahold Delhaize). 

De Missie van WOMEN Inc.

Emma Lok vertelde een inspirerend verhaal over gelijkheid voor iedereen, de missie van WOMEN Inc. Na het doen van verschillende marketing en business functies kwam ze uit bij WOMEN Inc waar ze als directeur strategie & communicatie aan de slag ging. Daarnaast werd ze ook de Nationaal coördinator van het vijfde Sustainable Development Goal, namelijk Gender Equality. Tijdens de talk kwam dan naar voren dat er overal in de wereld nog een hoop verbeterd kon worden op dit gebied, zelfs in Nederland. Dat terwijl er vaak wordt gedacht dat het hier wel meevalt met de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Zo zijn vrouwen in veel sectoren ondervertegenwoordigd, is er nog steeds een pay gap van 14% en is geneeskundig onderzoek vaak gebaseerd op het mannelijk lichaam. 

Omdat verandering niet snel genoeg kan gebeuren probeert WOMEN Inc honderd jaar aan verandering zo snel mogelijk te bereiken met behulp van een Theory of Change.

In de Theory of Change zijn onder andere kwantificeerbare doelen gesteld, zodat de veranderingen duidelijk te meten zijn. Daarnaast ook een puntenplan voor de politiek om aan te pakken. Daarbij heeft WOMEN Inc een overzicht gemaakt hoe deze terugkwamen in de partijprogramma’s als stemadvies voor gendergelijkheid. Vervolgens sloot Emma af met een paar mooie inzichten die ze de afgelopen 15 jaar op hebben gedaan en ze graag aan ons mee wilde geven.

De Missie van Ahold Delhaize.

In Nederland heeft 1 op de 6 mensen ergens in hun leven gewerkt bij de Albert Heijn. Eén van die mensen is ook, Didi de bruijn, zij heeft tijdens haar studie gewerkt als teamleider bij de Albert Heijn in de winkel. Daar heeft ze op de werkvloer meegemaakt hoe de unconscious bias (onbewuste vooroordelen) van haarzelf en andere invloed hebben op het sollicitatie proces. Samen met een team is Didi de uitdaging aangegaan om deze bias aan te pakken. Omdat het over een unconscious bias gaat, ben je je natuurlijk niet bewust van dat je keuzes maakt die diversiteit tegengaan. Daarom heeft Didi samen met haar team een game ontwikkelt die het sollicitatieproces over kan nemen. De game behandelt verschillende cases en vragen, waar de sollicitant antwoord op geeft. De antwoorden worden vervolgens beoordeelt door hetzelfde programma. De score die daar uitkomt, dient als leidraad in de uiteindelijke keuze. De teamleider krijgt alleen de scores te zien en kan op basis daarvan kiezen welke persoon het beste past bij de functie waarop gesolliciteerd wordt. Het is de bedoeling dat de game gebruikt kan worden in alle winkels van Ahold Delhaize en daarmee is dit het grootste inclusiviteit project tot nu toe! Dankjewel dat wij vragen mochten stellen en naar jullie mochten luisteren. Het motiveert ons dan ook extra om op te letten hoe wij (gender) diversiteit in ons project op kunnen nemen. 

Groetjes Team Natuurverdubbelaars!

This image has an empty alt attribute; its file name is natuurverdubbelaars-1.png