Projectwork: Team MECC Maastricht

2022-02-14

Edition 1

Hallo daar, team MECC Maastricht speaking! Wij zijn net zoals de andere teams de afgelopen weken druk bezig geweest met de opstartfase van het SDG Traineeship. Wij hebben verschillende gesprekken gehad met onze cliënt, om het bedrijf te leren kennen en een goed beeld te krijgen van onze opdracht. Het MECC is een congres- en beurzencentrum in het hartje van Europa en hebben Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog in het vaandel. Zij willen een extra stap nemen in hun duurzame bedrijfsvoering en hun duurzaamheidsstrategie op één lijn brengen met de Sustainable Development goals. Daarom hebben ze ons ingeschakeld om een ‘nulmeting’ te maken en hen te adviseren op het gebied van duurzaamheid!

Om ons op weg te helpen, ontvangen we trainingen met verschillende thema’s. Deze week was de training ‘Professionele Communicatie’ aan de beurt, waarbij het belang van effectieve communicatie met alle betrokken partijen werd gehighlight. Zo kregen we bijvoorbeeld handige tips voor het doeltreffend communiceren met de cliënt, maar ook een schets van potentiële uitdagingen die zich voor zouden kunnen doen en hoe we deze kunnen tackelen.

De komende weken gaan wij aan de slag met de volgende fase van het traineeship, waarin dataverzameling, analyse en rapportage centraal staan. Wij zijn deze week druk bezig geweest met het inventariseren van alle data die we nodig zullen hebben en zullen hopelijk snel kunnen beginnen met de analyse. We hebben het geluk dat we gebruik mogen maken van een van de kantoorruimtes in het MECC, wat het samenwerken erg ten goede komt en er ook tijd is voor een babbeltje en het drinken van een koffietje tussendoor 😉