Projectwerk : Team NCD

2021-11-26

Editie 1

Hey hallo mede-trainees!

Wij zijn Maarten, Noa, Yoeke, Pol en Carlijn van team NCD. Deze week zijn wij aan de beurt om wat meer te vertellen over onze opdracht binnen het SDG traineeship. Wij zijn gekoppeld aan de Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren, oftewel het NCD. Zoals misschien uit de naam af te leiden is, is dit een community van directeuren, bestuurders en toezichthouders van allerlei Nederlandse organisaties.

Het mooie aan NCD is dat het een platform vormt voor hun leden waarin ze kennis en ervaringen kunnen uitwisselen, en ook trainingen kunnen volgen om zichzelf continu te blijven ontwikkelen; geen overbodige luxe in een leiderschapspositie! Intern is NCD momenteel bezig met grote veranderingen, onder nieuw leiderschap willen ze hun imago opfrissen en zich inzetten voor grote thema’s die in de huidige samenleving leven. Gelukkig speelt bewustzijn over de SDGs in de bestuurskamers voor hen hier ook een grote rol in.

Hier komen wij natuurlijk in beeld! Wij hebben de uitdaging gekregen om een training op te zetten die NCD aan hun leden kan aanbieden, om hen zo handvatten te bieden om concreter om te gaan met de SDGs binnen hun organisatie. Dit doen wij niet alleen vóór, maar samen met de NCD leden, zodat zij van elkaar kunnen leren, en wij ook weer van hen. Al met al een leuke en leerzame opdracht, waar we inmiddels al een tijd meters mee aan het maken zijn. Waar we ook meters maken, zoals je op de foto kunt zien, is in het park van de Utrechtse Heuvelrug waar onze opdrachtgever haar kantoor heeft staan. Helemaal in thema; naast wilde dieren kun je daar ook wilde SDG-borden spotten!

Projectwerk NCD