SDG Talk 1 door Team Chrysal

2021-11-18

Edition 1

SDG Talk 1 door Team Chrysal

Afgelopen week is de tweede editie van het SDG traineeship van start gegaan. En wij hebben meteen de eer gekregen om als eerste een blog te schrijven! Ons team zal de komende 15 weken aan de slag gaan met een case voor Chrysal, en zullen ons bezighouden met het ontwerpen van een nieuwe strategie omtrent diversiteit en inclusiviteit binnen dit bedrijf.

Op maandag zijn we gelijk aan de bak gegaan: we hebben ons team leren kennen, we hebben twee hele interessante trainingen gehad, en we zijn gaan brainstormen over de opdracht die ons te wachten staat. Door de organisatie van het SDG Traineeship zijn wij bij elkaar in een team gezet, en dit is tot nu toe heel goed bevallen. Zo zijn wij vier (oud-)studenten met hele andere achtergronden (Maaike studeert geschiedenis, Mats studeert antropologie, Ruben heeft economie gestudeerd, en Esther heeft haar bachelors bedrijfskunde én filosofie afgerond) en we kwamen tot de conclusie dat deze verschillende achtergronden uitstekend samengaan voor onze opdracht. Het is ontzettend interessant om te zien hoe iedereen vanuit verschillende perspectieven een case bekijkt, en wij geloven dat dit zeker bevorderend is voor de kwaliteit van de strategie die wij uiteindelijk zullen gaan voorstellen!

Dinsdagavond was dan ook meteen de eerste SDG-talk, gegeven door professor Rob van Tulder van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Tijdens deze eerste talk zijn wij meegenomen in waar we momenteel staan met de SDG’s en welke barrières en kansen er liggen. De talk begon met een korte introductie en uitleg over het traject dat wij de komende 15 weken gaan volgen, en met een stukje reflectie: wat wil je zelf uit het traineeship halen? Waarom is het zo belangrijk om bewust bezig te zijn met de SDG’s?

De sustainable development goals zijn gesteld voor 2030, en er is nog veel werk aan de winkel. Het is ontzettend belangrijk om te beseffen dat we nog minder dan een decennium hebben om met elkaar het verschil te maken. Er wordt al zo lang gepraat over duurzaamheid, ongelijkheid, en armoede, maar er is nog te weinig gebeurd. Daarom is het des te mooier om onderdeel te zijn van een beweging die zich in wil zetten om dat verschil nu dan ook echt te gaan maken!

Wij hebben ontzettend veel zin om de komende weken meer te gaan leren over de SDG’s tijdens de talks, maar ook om onszelf verder te ontwikkelen op professioneel en sociaal vlak en al deze nieuwe skills te gebruiken om impact te maken.