Interview Martin

2021-12-28

  1. Waarom heb je als SDG Trainee meegedaan aan het SDG Traineeship? 

Ik heb meegedaan aan het SDG Traineeship omdat het mij een mooie manier leek om meer te weten te komen over de SDGs en de toepasbaarheid daarvan. En ook om andere jongeren te leren kennen die geïnteresseerd zijn in duurzaamheid. 

  1. Wat vond je het leukst aan het SDG Traineeship? / Wat vond je het leukste onderdeel van het SDG Traineeship? 

Wat ik het leukst vond aan het SDG Traineeship, was dat je echt met een groep onbekende mensen nauw gaat samenwerken en uiteindelijk echt iets praktisch aanlevert waar de opdrachtgever echt wat mee kan gaan doen.  

Het leukst onderdeel van het traineeship vond ik de trainingen. Die vond ik nuttig en kon ik gelijk praktisch toepassen in mijn eigen project. En daarnaast waren de SDG Talks ook heel interessant altijd. 

  1. Wat vond je het uitdagendst aan het SDG Traineeship? 

Het uitdagendst tijdens het SDG Traineeship vond ik de opdracht die ik had over duurzaamheid in de tonijnindustrie. Dat was een sector waar ik totaal niks vanaf wist, dus daar moest ik mij aan het begin heel veel over in gaan lezen, en dat was leuk maar tegelijkertijd ook uitdagend. 

  1. Wat is de meest waardevolle les die het SDG Traineeship jou heeft bijgebracht? 

De meest waardevolle les die ik heb meegekregen uit het SDG Traineeship is te zien hoeveel de verschillende SDG-problemen samenhangen. Wat eerst heel erg lijken op verschillende problemen dan ineens heel erg blijken samen te hangen. 

  1. Wat is volgens jou het belang van de SDG’s? 

Het belang van de SDGs voor mij is dat het een algemene taal voor allerlei duurzaamheids- en maatschappelijke thema’s hebt. Dus als je daar gemakkelijk mee kan communiceren wereldwijd in allerlei verschillende contexten, zodat je dan goed kan samenwerken omdat je dan een gemeenschappelijke taal hebt.