Projectwerk : Team IFMEC

2021-11-26

Editie 1

Kranten koppen van Tata Steel vliegen je om de oren; zwarte sneeuw, kwik lozing en boze omwoners. Dit vraagt om een passende oplossing waarbij klimaatverandering, vermindering van de uitstoot en duurzaamheid centraal staan. Maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Tata steel Europe bestaat uit Tata Steel IJmuiden en het Britse Tata Steel, de Britse fabriek leidt al een paar jaar verlies wat gecompenseerd moet worden door IJmuiden, dit zorgt voor frustratie in Nederland. Daarom gaan IJmuiden en het Britse Tata uit elkaar, IJmuiden staat te koop maar de potentiële Zweedse koper, SSAB, heeft zich terug getrokken omdat Tata niet voldeed aan de duurzaamheidsdoelstellingen. 

Omdat er zoveel partijen belang hebben wat er met Tata gebeurt, hebben wij deze week de stakeholder training gevolgd. Hierbij kregen  we handige tips voor een effective analyse. Tata steel wil economische groei, omwonende een schone omgeving, maar Tata steel IJmuiden biedt ook werkgelegenheid aan ruim 9000 werknemers, doordat er zoveel verschillende groepen met verschillende belangen zijn, gaan we dit zeker gebruiken! 

Onze opdrachtgever is IFMEC, een kenniscentrum omtrent facility en management. Zij willen een case ontwikkelen hoe het management van Tata Steel IJmuiden zou moeten veranderen, aan ons om hier de SDGs op een prominente manier in te verwerken. 

IFMEC