Projectwerk: Gemeente Amstelveen

2022-02-14

Editie 2

Inspiratie. Inspiratie. Inspiratie.

Dit was toch wel het kernwoord van de SDG Talk van Rob van Tulder en Dejun van Swapbox!

Er werden inspirerende voorbeelden van ondernemingen, NGO’s en gemeenten gedeeld die bezig zijn met het implementeren van de SDG’S. Onder andere Philips, IKEA, Rabobank, Unilever en Solidaridad kwamen aan bod en werden gelinkt aan de SDG’s!

Een voorbeeld van een NGO dat ons zelf erg aanspreekt is Het Wereld Natuur Fonds. In het kantoorgebouw zij een gigantische ruimte met tientallen bomen, vangen ze regenwater op en recyclen het. Ook wekken ze twintig procent van hun eigen energie op via warmtepompen en zonnepanelen. Verder heeft WWF een duurzaam intern reisbeleid waarbij medewerkers instemmen met een beperking in het aantal reizen. Inspirerend beleid als je het ons vraagt! En… wist je dat SDG-trainee Camiel toegewijd vrijwilliger is bij het Wereld Natuur Fonds?

Ten slotte Dejun; een echte pionier met haar onderneming Swapbox. Wanneer je eten besteld wordt dit altijd in wegwerpverpakking geleverd. Het gevolg hiervan is een aanzienlijke bijdrage aan het plastic probleem en 15% van alle CO2 uitstoot in 2050 zal afkomstig zijn van de productie van deze wegwerpverpakkingen. Hier komt Swapbox om de hoek kijken als oplossing: een herbruikbare verpakking voor take aways die je tot wel 500 keer kunt hergebruiken! Inleverpunten van de Swapbox bevinden zich op maximaal 250 meter van je huis en is actief in Amsterdam, Rotterdam, Haarlem en Brussel.

Download jij de app ook? Op deze manier kun je makkelijk een kleine bijdrage leveren aan het implementeren van de SDG’S!

Wist je dat….

… Team Amstelveen elke week een nieuw soepje uitprobeert in de kantine van het Raadhuis?

… Zowel Veere als haar laptop ‘s ochtends koffie nodig hebben?

… Tessa elke week haar bammetjes in bee’s wax verpakt om geen plastic te gebruiken?

… Ize voedselverspilling en armoede onder studenten tegen gaat door aan het eind van de middag met korting broodjes te kopen in de gemeente kantine?

… Je bij Camiel terecht kunt voor zonnepanelen?

… Team Amstelveen het idee van een SDG fiets GEWELDIG vindt <3 (wij willen er graag een!