Projectwerk : SDG Nederland Events

2021-11-26

Editie 1

Ha iedereen, hierbij een update van team SDG Nederland – Events,

Wij mogen dit traineeship een opdracht uitvoeren voor SDG Nederland en zoals de naam misschien al doet vermoeden, is deze non-profit organisatie de beweging van mensen die bijdragen aan de Sustainable Development Goals (SDG’s). SDG Nederland is het netwerk voor meer dan 1.000 verschillende (maatschappelijke) organisaties, gemeenten, financiële instanties, onderwijs- en kennisinstellingen en biedt handvatten om deze beweging beter en groter te verspreiden. Wij mogen SDG Nederland helpen om hun missie te verspreiden en dat is natuurlijk iets waar wij ons graag voor inzetten.

Tijdens dit traineeship zoeken wij een manier voor SDG Nederland om samen te werken met evenementen. Ook zijn we op zoek naar twee warme leads die zij vervolgens kunnen benaderen voor een samenwerking, denk hierbij voorbeeld aan een lokale markt of een groot festival. We vinden deze onderzoeksrichting erg interessant en hebben binnen de opdracht ook veel vrijheid om zelf creatief te werk te gaan en eigen ideeën aan te dragen. Daarnaast hebben we een lijst van criteria opgesteld voor potentiële samenwerkingspartners, zodat ook zij inzicht hebben in de voorwaarden voor een samenwerking met SDG Nederland.

Terwijl we deze blog schrijven, kijken we ook met veel enthousiasme terug naar wat we allemaal al gedaan en bereikt hebben (en zijn we erg druk bezig met het schrijven van ons eindrapport ????). Het is alweer week tien van het Traineeship, wat betekent dat de finishlijn toch echt in zicht is. We hebben gedurende deze negen weken veel geleerd over SDG Nederland als organisatie en door de trainingen ook over de rol van een duurzaamheids consultant. We kijken ernaar uit om de laatste weken nog even te knallen, zodat we onze bevindingen hopelijk met trots kunnen presenteren. 

Projectwerk SDG Nederland Events