PROJECT WORK BY TEAM HLT SAMEN

2023-05-01

Editie 5

Wij zijn Naveen en Sabine, twee SDG-trainees die de komende weken aan de slag gaan bij Gemeente Teylingen, welke een onderdeel is van HLTSamen. HLTSamen is een ambtelijke werkorganisatie die de gemeentebesturen van Hillegom, Lisse en Teylingen bedient. Gemeente Teylingen heeft de afgelopen jaren veel werk verzet op het gebied van duurzaamheid, onder andere door de ontwikkeling van het regioplatform De Groene Uitdaging. Dit platform is bedoeld om de inwoners van de Duin- en Bollenstreek te inspireren, te verbinden en te informeren over duurzaamheid, groen en het klimaat.

In 2020 is gemeente Teylingen ook benoemd tot de Global Goals gemeente, maar door de corona pandemie is hier nog geen concrete invulling aan gegeven. Dat is waar wij in beeld komen. Onze opdracht is om een framework op te zetten waarmee de gemeente haar werkzaamheden op het gebied van duurzaamheid beter kan communiceren en verbinden aan de gemeenschap. Het framework is gebaseerd op de SDG-doelen, wat de link legt tussen onze opdracht en het SDG-traineeship. Onze opdracht als SDG-trainees is tweeledig. We richten ons zowel op de interne als de externe communicatie omtrent de SDG’s. Ons doel is om duidelijk te maken wat de gemeente doet (in samenwerking met particulieren) om de SDG-doelen te realiseren. Dit doen we door de communicatie naar inwoners te verbeteren en ervoor te zorgen dat ook binnen de gemeente er helder voor ogen is wat er op dit gebied gebeurt.

We werken met veel enthousiasme aan deze opdracht en hopen dat we op deze manier kunnen bijdragen aan een duurzamere toekomst voor de gemeente Teylingen en de Duin- en Bollenstreek. We houden jullie op de hoogte van onze vorderingen!