Mijn Geld, Mijn Toekomst

Wie zijn wij?

Wij zijn Gaia, Joachim, Julot en Liza. Wij doen mee aan de tweede editie van het SDG Traineeship en wij zijn daarin bezig met een opdracht voor TheRockGroup en het KIT. In onze opdracht zijn wij bezig met het ontwikkelen van een campagne over een maatschappelijk probleem. Het traineeship geeft ons de kans om onze stem te laten horen en een bijdrage te leveren aan een duurzamere samenleving; iets waar wij natuurlijk erg enthousiast over zijn!

Wat willen wij?

Veel jongeren doen steeds meer hun best om duurzamere keuzes te maken. Zo kiezen we vaak voor de fiets of het OV, scheiden we plastic afval en eten we steeds minder vlees.

Maar helaas worden duurzame keuzes nog niet door iedereen gemaakt. Daar waar écht grote verandering kan plaatsvinden laten onze Nederlandse banken het afweten. Het is namelijk zo dat grote banken, zoals de ING, Rabobank en ABN AMRO, nog steeds ontzettend veel geld investeren in fossiele energie en vervuilende industrieën. Deze investeringen worden gedaan met ons spaargeld, zonder dat wij daar als klanten echt weet van hebben. Wij hebben liever dat ons geld in een duurzame toekomst wordt gestoken, bijvoorbeeld in groene energie en innovatieve oplossingen. Ondanks de beloftes die de banken doen om duurzamer te gaan investeren blijft de échte verandering uit. Dat is waar wij aandacht voor willen vragen bij de banken. Het gaat namelijk om onze toekomst: die van jou en die van mij. Verandering is NU nodig, niet pas over 10, 20 of 30 jaar. Laten we samen onze banken ter verantwoording roepen!

Wat gaan we doen?

Wij willen dat onze banken stoppen met het investeren van ons spaargeld in vervuilende industrieën. Niet over een paar jaar, maar nu! Samen kunnen wij onze banken wakker schudden en eisen dat zij beter omgaan met ons geld en onze toekomst.

Op 2 december gaan we massaal Tikkies sturen naar de betreffende banken (de ING, Rabobank en ABN AMRO) om een vergoeding te vragen voor de klimaatschade die ze met ons spaargeld hebben aangericht. We zijn het niet eens met de keuzes die ze hebben gemaakt met ons spaargeld, dus vragen we het geld terug! Door zoveel mogelijk Tikkies te sturen kunnen we onze stem laten horen en de banken vragen om beter te investeren: mijn geld, mijn toekomst! 

Meer zien? Volg onze Instagram pagina @mijngeld_mijntoekomst!

Disclaimer: De inhoud van deze campagne staat los van het SDG House maar is onderdeel van een projectgroep van het SDG Traineeship.

Meld je nu aan voor het SDG Traineeship!

Word SDG Trainee

Word Opdrachtgever