The new SDG Traineeship logo

SDG Traineeship Blogs

Aanvullende Informatie voor Trainees

Frequently Asked Questions

Het SDG Traineeship

Wil je ook meer dan alleen studeren? Denk jij na over hoe je straks ook een bijdrage kunt leveren aan brede maatschappelijke thema’s? Dan is dit het moment om kennis te maken met de duurzame ontwikkelingsdoelen, oftewel de Sustainable Development Goals (SDG’s). De klimaatprotesten, anti-racisme protesten en andere publieke campagnes laten zien dat jongeren zoals jij betrokken zijn, maar bieden geen handvaten om er concreet mee aan de slag te gaan. Heb jij een grote wens om aan duurzaamheid en / of maatschappelijk welzijn voor allen te werken? Maar weet je nog niet precies hoe? Je kan je nu nog aanmelden voor de wachtlijst voor het volgende SDG Traineeship dat 6 september van start gaat!

Werk aan je eigen toekomst en aan een betere wereld; terwijl je ook je kans op een baan vergroot!

Wil jij

 • Samen met een multidisciplinair team impact maken op het gebied van de SDG’s?
 • Werken aan maatschappelijk relevante opdrachten in het bedrijfsleven?
 • Een netwerk opbouwen in de sociale of duurzame sector?

Ben jij

SDG Trainees

De snel veranderende wereld stelt nieuwe eisen aan de medewerker van de toekomst. Bereid je hierop voor in ons SDG Traineeship. Als SDG Trainee, leer jij hoe je straks als medewerker het verschil kunt maken en zorg jij voor een betere toekomst!

Dit unieke SDG Traineeship geeft jouw DE kans om concreet te bij te dragen aan de versnelling van de implementatie van de SDG’s in het bedrijfsleven, zodat actief bijgedragen wordt aan de inzet naar een nieuwe economie die gebaseerd is op duurzaamheid en inclusiviteit. Als SDG Trainee leer jij over hoe er in organisaties gewerkt wordt aan de SDG’s, de werelddoelen voor een duurzame toekomst. Bijvoorbeeld door aan de slag te gaan bij een leverancier van zonne-energie, een circulaire frisdrankenfabrikant of een sociale onderneming die vluchtelingen als programmeur aan een baan helpt. 

Om de SDG’s te helpen behalen ga je bijvoorbeeld aan de slag met projecten zoals:

Lees hier de blogs van SDG Trainees van de eerste editie!

Wat wordt er van je gevraagd?

Gedurende 15 weken werk je 1 dag van 8 uur per week vrijwillig aan een uitdagende SDG-case bij een organisatie/bedrijf/overheid die werkt aan de SDG’s of die de SDG’s wilt implementeren. Je krijgt de kans in een multidisciplinair team een opdracht voor een bedrijf, sociale ondernemer of gemeente uit te werken.

In deze tijd wordt je begeleid door onze duurzaamheidsconsultants en krijg je regelmatig skills-trainingen die je direct kunt toepassen in je traineeship én van pas komen in je carrière!  Ook zijn er regelmatig SDG Talks: inspirerende sessies over de SDG’s en bijbehorende thema’s. Elk traineeship eindigt met een groot netwerkevenement met interessante organisaties.

Het SDG Traineeship is voor Nederlandssprekende jongeren. Het kan zo zijn dat een opdrachtgever in het Engels communiceert en/of een Engelstalig eindproduct verwacht. Bij je aanmelding kun je aangeven als je dit geen probleem vindt.

Vind hier meer informatie over het SDG Traineeship voor trainees.

Het SDG Traineeship biedt jou een startpunt voor een carrière binnen het brede domein van duurzaamheid en inclusiviteit!

Wat krijg je ervoor terug?

 1. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team gedurende 15 weken
 2. Praktische werkervaring bij een bedrijf, organisatie of overheidsinsantie
 3. Crash course over de SDG’s
 4. Meerdere SDG Talks: Inspirerende sessies van praktijkexperts over SDG’s en futureproof opereren
 5. Begeleiding en training van duurzaamheidsconsultants
 6. Je leert projectmatig werken en leert hoe het is om als consultant aan de slag te gaan
 7. Je bouwt een duurzaam en sociaal netwerk op en wordt onderdeel van onze SDG-community inclusief bedrijven en andere organisaties die meedoen
 8. Certificaat van deelname
 9. Feestelijk eind evenement

De SDG’s zijn zeventien doelen voor duurzame ontwikkeling om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De SDG’s zijn in 2015 afgesproken door alle landen van de Verenigde Naties (VN), waaronder Nederland. Ze zijn een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs, vrede en veiligheid, en klimaatverandering.

Meld je aan voor de wachtlijst van de tweede editie van het SDG Traineeship

Ben jij enthousiast geworden? Meld je dan nu hieronder aan en je wordt gematched met een bedrijf, organisatie of overheidsinstantie die impact willen! De tweede editie zal 6 september 2021 van start gaan. De deadline voor aanmelden was 1 juli 2021. Momenteel zijn wij bezig met de matchmaking. Je kan je nog wel aanmelden voor de wachtlijst. Wie weet vinden wij alsnog een goede match voor jou!

Aanmelding SDG Traineeship 2e lichting

 • Niveau opleiding * Required
 • Mijn SDG Interesse gebieden * Required
 • Het kan zijn dat een opdrachtgever Engelstalig communiceert/een Engelstalig eindproduct verwacht. Vink de optie hieronder aan indien dit voor jou van toepassing is:
 • Welke dag ben je beschikbaar?
  Let op: je moet de hele werkdag (8 uur) beschikbaar zijn)
 • Bijvoorbeeld: - Via mijn opleiding - Via een kennis - Via LinkedIn - Via (iemand van) het SDG House Network - Via (iemand van) TheRockGroup - (Anders), namelijk:

Contact Informatie

Traineeship@sdghouse.org

Of check: SDG Traineeship LinkedIn

Partners

TRG-Woordmerk 250
MDT-logo-met-tekstring 250
Logo-SDG-Traineeship-zonder-achtergrond