Het SDG Traineeship

Wil je ook meer dan alleen studeren? Denk jij na over hoe je straks ook een bijdrage kunt leveren aan brede maatschappelijke thema’s? Dan is dit het moment om kennis te maken met de duurzame doelen. De klimaatprotesten, anti-racisme protesten en andere publieke campagnes laten zien dat jongeren zoals jij betrokken zijn, maar bieden geen handvaten om er concreet mee aan de slag te gaan. Heb jij een grote wens om aan duurzaamheid en / of maatschappelijk welzijn voor allen te werken? Maar weet je nog niet precies hoe? Meld je dan aan voor het SDG traineeship!

Werk aan je eigen toekomst en aan een betere wereld; terwijl je ook je kans op een baan vergroot!

Wil jij

 • Samen met een interdisciplinair team impact maken op het gebied van de SDG’s?
 • Werken aan maatschappelijk relevante opdrachten in het bedrijfsleven?
 • Een netwerk opbouwen in de sociale of duurzame sector?

Ben jij

SDG Trainee

De snel veranderende wereld stelt nieuwe eisen aan de medewerker van de toekomst. Bereid je hierop voor in ons traineeship. Als SDG trainee, leer jij hoe je straks als medewerker het verschil kunt maken en zorg jij voor een betere toekomst!

Om de duurzame doelen te helpen behalen ga je bijvoorbeeld aan de slag met projecten zoals:

Het SDG traineeship biedt jou een startpunt voor een carrière binnen het brede domein van duurzaamheid en inclusiviteit!

Wat krijg je ervoor terug?

 1. Crash course over de SDG’s. 
 2. Je leert projectmatig werken. 
 3. Je wordt onderdeel van een divers team gedurende 15 weken. 
 4. Je bouwt een duurzaam en sociaal (deels online) netwerk op en wordt onderdeel van onze SDG-community inclusief bedrijven en andere organisaties die meedoen. 
 5. Je leert hoe het is om als consultant aan de slag te gaan.
 6. Certificaat van deelname.
 7. Feestelijk eind event.
 8. Meerdere inspirerende sessies en lezingen gedurende het SDG traineeship.

Dit unieke SDG traineeship geeft jouw DE kans om concreet te bij te dragen aan de versnelling van de implementatie van de SDGs in het bedrijfsleven, zodat actief bijgedragen wordt aan de inzet naar een nieuwe economie die gebaseerd is op duurzaamheid en inclusiviteit. 

In het SDG Traineeship leer jij over hoe er in organisaties gewerkt wordt aan de SDG’s, de werelddoelen voor een duurzame toekomst. Bijvoorbeeld door aan de slag te gaan bij een leverancier van zonne-energie, een circulaire frisdrankenfabrikant of een sociale onderneming die vluchtelingen als programmeur aan een baan helpt. 

De SDG’s zijn zeventien doelen voor duurzame ontwikkeling om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De SDG’s zijn in 2015 afgesproken door alle landen van de Verenigde Naties (VN), waaronder Nederland. Ze zijn een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs, vrede en veiligheid, en klimaatverandering.

Wat wordt er van je gevraagd?

Gedurende 15 weken werk je 1 dag per week  vrijwillig aan een uitdagende opdracht bij een organisatie/bedrijf/gemeente  die werkt aan de SDG’s of die de SDG’s wilt implementeren. Je krijgt de kans in een multidisciplinair team een opdracht voor een bedrijf, sociale ondernemer of gemeente uit te werken.

In deze tijd krijg je regelmatig een training over  skills die je direct kunt toepassen in je traineeship én van pas komen in je carrière!  Ook zijn er online workshops en lezingen op de SDGs en duurzame themas. Elk traineeship eindigt met een groot netwerkevenement met interessante organisaties.

Schrijf je alvast in voor meer informatie over het volgende SDG Traineeship

Ben jij enthousiast geworden? Meld je dan nu hieronder aan en je wordt gematched met bedrijven, gemeenten en/of organisaties die impact willen! De eerste editie zal 01/03/2021 van start gaan. Hiervoor is de deadline helaas gesloten. Je kunt je alsnog aanmelden, dan houden we je op de hoogte over komende edities, de tweede editie start september 2021!

Aanmelding SDG Traineeship Nieuwsbrief

Contact Informatie

Traineeship@sdghouse.org

Of check: SDG Traineeship LinkedIn

Partners

TRG-Woordmerk 250
MDT-logo-met-tekstring 250
Logo-SDG-Traineeship-zonder-achtergrond