SDG Traineeship

In onze missie om de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties te behalen, heeft het SDG House samen met TheRockGroup het SDG Traineeship gelanceerd. Het SDG Traineeship biedt jongeren en organisaties de kans zich -verder- te ontwikkelen op het gebied van duurzame bedrijfsvoering en ondernemerschap. Middels het SDG Traineeship krijgen young professionals en studenten de mogelijkheid om gedurende 15 weken in een multidisciplinair team te werken aan een SDG-gerelateerd project dat is ontwikkeld door een opdrachtgever. Zo helpt het SDG Traineeship de integratie van de SDG’s in het bedrijfsleven en de publieke sector te versnellen om zo de nodige impact te maken!

DE NIEUWE MANIER
VAN IMPACT MAKEN

2020 was op zijn zachtst gezegd een wervelwind. De klimaatprotesten, antiracismeprotesten en andere publieke campagnes laten zien dat jongeren klaar zijn om een impact te maken. Daarnaast heeft de Covid-19 crisis laten zien dat business as usual niet meer kan. Er een steeds grotere behoefte ontstaan aan een nieuwe economie die gebaseerd is op duurzaamheid en inclusiviteit. Bedrijven grijpen de crisis aan om het roer om te gooien en zich toekomstbestendig te maken.
Het SDG Traineeship biedt handvaten om hiermee aan de slag te gaan en introduceert de veranderingskracht van deze nieuwe generaties aan bedrijven, organisaties en overheden. 

WORD EEN
SDG PROFESSIONAL

Uiteraard krijgen SDG Trainees van ons de juiste tools, kennis en begeleiding om zich na dit traject een volwaardige SDG Professional te noemen. Het programma biedt jongeren een unieke gelegenheid om zichzelf te ontwikkelen en hun carrièrekansen te verbeteren in een groeiende sector van organisaties die zicht inzetten voor het behalen van de SDG’s

Het SDG Traineeship is onderdeel van MDT. Het kabinet wil namelijk een maatschappelijke diensttijd (MDT) invoeren. MDT is de ontdekkingsreis voor jongeren naar de beste versie van henzelf. Een kans voor jongeren om maatschappelijke meerwaarde te creëren, hun talenten te ontdekken, van betekenis te zijn, nieuwe mensen te ontmoeten en keuzes te maken voor de toekomst. Met het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd zet ZonMw zich in voor de invoering van de maatschappelijke diensttijd.