Background SDG Traineeship

In onze missie om de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties te behalen, heeft het SDG House samen met TheRockGroup het SDG Traineeship ontwikkeld. Het SDG Traineeship biedt jongeren en organisaties de kans zich -verder- te ontwikkelen op het gebied van duurzame bedrijfsvoering en ondernemerschap.

Young professionals en studenten krijgen door het SDG Traineeship de mogelijkheid om gedurende 15 weken in een multidisciplinair team te werken aan een SDG-gerelateerd project voor een opdrachtgever. Zo helpt het SDG Traineeship de integratie van de SDG’s in het bedrijfsleven en de publieke sector te versnellen.

De nieuwe manier van impact maken

De klimaatprotesten, antiracismeprotesten en andere publieke campagnes laten zien dat jongeren klaar zijn om een impact te maken. Daarnaast heeft de Covid-19 crisis laten zien dat business as usual niet meer kan. Er een steeds grotere behoefte ontstaan aan een nieuwe economie die gebaseerd is op duurzaamheid en inclusiviteit. Organisaties grijpen de crisis aan om het roer om te gooien en zich toekomstbestendig te maken.

Het SDG Traineeship biedt handvatten om hiermee aan de slag te gaan en introduceert de veranderingskracht van deze nieuwe generaties aan bedrijven, organisaties en overheden.

TheRockGroup

Het SDG House werkt samen met TheRockGroup aan de uitvoering en ontwikkeling van het SDG Traineeship.

TheRockGroup is een consultancy bureau dat werkt aan de transitie naar een duurzame economie en samenleving. In de rol van adviseur, ondernemer of coach ondersteunen ze organisaties om voorbereid te zijn op een economisch verantwoorde rol in een duurzame toekomst. TheRockGroup heeft ruime ervaring in verschillende industrieën, en werkt met publieke en private partijen in binnen- en buitenland. Hun expertise ligt onder andere in de volgende thema’s: CSR, circulaire economie, klimaatverandering, biodiversiteit, duurzaam ondernemerschap, duurzaam voedsel, mensenrechten, living wage, duurzame waardeketens, duurzame / circulaire steden.

Maatschappelijke Diensttijd (MDT)

Het SDG Traineeship is onderdeel het maatschappelijke diensttijd (MDT) programma.

MDT is de ontdekkingsreis voor jongeren naar de beste versie van henzelf. Een kans voor jongeren om maatschappelijke meerwaarde te creëren, hun talenten te ontdekken, van betekenis te zijn, nieuwe mensen te ontmoeten en keuzes te maken voor de toekomst. Tijdens hun maatschappelijke diensttijd zetten jongeren zich vrijwillig in voor een ander. Ze geven bijvoorbeeld taalles aan statushouders of organiseren samen een maatschappelijk evenement. Door de MDT kunnen jongeren tussen de 14 en 27 jaar hun talenten en interesses ontdekken.

Met het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd zet ZonMw zich in voor de invoering van de maatschappelijke diensttijd

Apply for the SDG Traineeship!

Apply as a Trainee

Apply as a Client