Tropentheater wordt afhaalpunt voor groenten en fruit van Boeren voor Buren 

In het voormalige Tropentheater van het Koninklijk Instituut voor de Tropen aan het Oosterpark, kunnen buurtbewoners met een stadspas vanaf zaterdag a.s. om de week terecht voor betaalbare groenten en fruit van Boeren voor Buren

Boeren voor Buren is een stichting die verse producten van Nederlandse boeren voor weinig geld beschikbaar stelt aan Amsterdammers met een kleine portemonnee. Door de coronacrisis kunnen boeren hun producten lastig kwijt, terwijl veel gezinnen in de stad moeite hebben om rond te komen. Stadpashouders kunnen op de website van Boeren voor Buren een pakket bestellen en een afhaaltijdstip en -locatie kiezen. 

Als afhaalpunt van Boeren voor Buren in Oost krijgt het Tropentheater, dat in 2013 de deuren sloot, weer een rol in de buurt. Een bestemming die helemaal past bij de ontwikkeling van het KIT-gebouw als dé werk- en ontmoetingsplek voor duurzaamheid in Amsterdam, onder de naam SDG House.

SDG House telt inmiddels meer dan 60 bedrijven en organisaties die zich inzetten voor de ‘sustainable development goals’ (SDG’s), de duurzame doelen van de Verenigde Naties – waaronder armoedebestrijding, duurzame energie, en vergroening van de stad. Het Tropentheater is voor de gelegenheid omgedoopt tot SDG House theater.

“We bieden graag ruimte in ons monumentale gebouw aan het Boeren voor Buren initiatief. Het sluit naadloos bij de duurzame doelen die wij met de SDG House leden nastreven, onze plannen voor de heropening van het theater, en buurtactiviteiten in onze binnentuin.”

MARK SCHEIDERS, CEO KONINKLIJK INSTITUUT VOOR DE TROPEN EN SDG HOUSE AMSTERDAM.

Boeren voor Buren is een stichting die verse producten van Nederlandse boeren voor weinig geld beschikbaar stelt aan Amsterdammers met een kleine portemonnee. Door de coronacrisis kunnen boeren hun producten lastig kwijt, terwijl veel gezinnen in de stad moeite hebben om rond te komen. Stadpashouders kunnen op de website van Boeren voor Buren een pakket bestellen en een afhaaltijdstip en -locatie kiezen. 

Voor meer informatie kan je ook een kijkje nemen op:
www.boerenvoorburen.nl